Obs! Alla priser inklusive moms.   Besök EDCON.SE Webshop. Ergonomi, Datorer på ShopMania   Obs! Alla priser inklusive moms.

Kategorier

Tillverkare

Nyhetsbrev

Läs mer om Salux Skönhetsdukar

ERGONOMI

Det finns inga produkter i kategorin.
ERGONOMI

Massor av Ergonomiprodukter från Kondator och Matting m.m. Broschyrställ, Belysning, Dokumentförstörare,...

Mer

Underkategorier

 • Belysning

  Lampor från Matting: Rätt belysning vid arbetsplatsen har mycket större betydelse för arbetsförhållandena än de flesta tror. Hälsan påverkas i hög grad av vilken belysning som finns på arbetsplatsen. Bra ljusförhållanden minskar risken för onödiga besvär som huvudvärk, ont i nacke och axlar.

  Kondator belysningssortiment har fokus på att erbjuda en ändamålsenlig ljusbild på arbetsplatsen med låga driftskostnader och med en stilren funktionell design. Viktigt att tänka på vid val av armatur och ljuskälla är människans upplevelse av belysningens styrka, färgtemperatur och fördelning.

 • CPU-hållare

  Hållare för din PC, även Notebook. CPU-hållare för att hänga upp din datorn under skrivbordet. LiftLap, LiftFlex, LiftFix, Twinny och QuickClick från Kondator. CPU-vagnar.

 • Dokumenthållare

  Med en dokumenthållare undviker du onödiga huvudvridningar och ansträngningen på ögonen blir mindre. Mindre avstånd mellan bildskärm, dokument och tangentbord gör att ögonen slipper fokusera om hela tiden. Placera dokumenthållaren med ditt dokument mellan tangentbordet och bildskärmen. Avståndet och vinkeln kan justeras så att arbetsställningen blir så bra som möjligt och för att undvika reflexer från blanka ytor.

 • El & Data

  I kontors- och konferensmiljöer finns ofta behovet att enkelt och smidigt kunna koppla ström- och nätverksförsörjning till datorer, projektorer och annan utrustning. Popup eller Bordsmodeller.Elpanelerna monteras infällda i bordsskivan, är lätt åtkomliga när de behövs och elegant dolda när de inte används.

 • Fot och Svankstöd

  Fot och Svankstöd för avlastning av fötter och rygg. Ger en bättre sittställning med rakare hållning. Fotstödet avlastar stoldynans tryck mot lårens undersida och svankstödet underlättar för en rakare sittställning.

 • Golv - Mattskydd. Chairmat och StandUp

  Skydda dina mattor eller golv med ett plastskydd. Ett stolsunderlägg skyddar effektivt golvet eller mattan från slitage och nedsmutsning. Du får dessutom en högre komfort genom att kontorsstolen rullar lätt och behagligt. Stolsunderläggen finns med piggar på baksidan för mjuka mattor eller med slät baksida för hårda golv.

 • Kabelhantering, Diken Korgar

  Kabelhantering, kabeldiken, kabelkorgar, kabelhållare och Kabelkanaler. Allt för att samla ihop, snygga till dina kablar.

 • Laptopstöd - Hållare

  Notebookstöd, Laptopstöd, Armar, Laptoplådor. Lås in din bärbara dator. Skapa korrekt arbetsställning både på skrivbordet eller då du har datorn i knät. Laptopstöden är för att förbättra arbetsställningen. Du får t ex bättre höjd på skärmen och förebygger "gamnacke".

 • Monitorarmar - Fästen

  Med en monitorarm ställer man enkelt in rätt avstånd, höjd och vinkel på bildskärmen och undviker därmed onödig ansträngning för nacke och ögon. Avståndet till bildskärmen bör vara ca 50-70 cm och övre kanten ungefär i höjd med ögonen. En riktlinje är att blicken skall vara riktad lite snett nedåt när du tittar mitt i skärmen. Justera vinkeln så att du undviker reflexer och speglingar från belysningen.

 • Möss - Vertikala möss

  Ergonomiska möss, Vertikala möss och även Vätskesäker mus som svarar upp mot användares krav på funktionalitet, kvalitet och robusthet. Alltid med design och prestanda, som förenar både elegans och funktionalitet.

 • Styrdon

  Ett smartare sätt att arbeta.
  Trenden ser likadan ut på alla moderna arbetsplatser: Allt fler timmar spenderas framför datorn. Och allt fler får problem med värk i rygg, nacke, axlar och handleder. En ergonomisk mus låter dig arbeta precis som kroppen vill. Det innebär att du slipper värk och i förlängningen kanske sjukskrivningar. Helt enkelt en smart lösning på ett onödigt problem.

  Rätt arbetsställning.
  Smärta i rygg, axlar, armar och handleder är resultatet av statiskt arbete. Att använda en vanlig datormus innebär framförallt två problem. Du håller armen sträckt från kroppen, vilket ökar belastningen. Dessutom blir det svårt att variera arbetsställningen. Ett smartare sätt är att hålla armarna nära kroppen och använda en eller båda händerna när du styr muspekaren. Då får du en avslappnad hållning och kan dessutom enkelt skifta arbetsställning. Det minskar den statiska belastningen och gör att du kan arbeta effektivare. Men framförallt blir du friskare – både på jobbet och hemma.

  Optapad, Mousetrapper, Jobmate, RollerMouse eller Ergoslider dig ett mer varierat arbetssätt vid datorn än med en traditionell mus genom att du enkelt kan växla mellan höger och vänster hand.

 • Stöd Handled - Underarm

  Handledsstöd vid mus- och tangentbordsarbete är en enkel och förhållandevis billig insats som gör stor ergonomisk nytta. Handledsstödet avlastar armen och rätar ut handledens vinkel. Underarmsstöd avlastar hela underarmen och handleden vid datorarbete. Det ger avlastning för nacke, skuldror, axlar, arm och handled vilket förebygger och lindrar besvär. Här hittar du även musmattor.

 • Tangentbord - Utdrag

  Tangentbord med sladd eller Trådlösa. Även vätskesäkra, vattentäta tangentbord. Skydd för tangentbordet. Tangentbordsutdrag, lådor, armar hittar du här!